Странице

среда, 26. јун 2019.

Оковани

Заветовао се на трпљење оног дана кад је оковао домали прст. На радне дане чији се почетак слива у крај на исти начин на који тече вода на поквареној чесми: споро, бучно, убитачно.
Све то због гладних уста која је тек требало да се роде, проплачу, пропричају.
На кравати коју је сваког дана све нервозније везивао увећавао се чвор.  Изгледао је углађено за свет који у животу ни ципеле  није угланцао. Комшије су га увек гласно поздрављале и потајно се дивиле његовом беспрекорном изгледу. Обавештавали су га уредно о сваком квару у згради, деловао је као човек који све може да реши. Али њему већ одавно ништа не иде. Радно време му не тече, већ мили и требало би га мерити посебним сатом који се носи око врата. Дављеничка справа која откуцава погубљење свега онога што си могао, а због обавеза ниси урадио. Сати на реци, излежавање поред ње док се буди, јутрања кафа код драгог кафеџије.
Торба пуна непотписаних папира вукла га је бесно на састанке са незнацима. А њему се тако остајало у постељи са њом. Лице које га је целу ноћ љубило, спавало је неупрљано мислима о новом дану. Срећница није имала никакав посао за стално, осим да га воли за цео живот свој.

Нема коментара:

Постави коментар