Странице

среда, 1. октобар 2014.

Док чекамо...

Баште су биле препуне доконих, здравих људи чије је око запињало о конобара, са значајном  недоумицом (да ли да поруче топлу или хладну нес). На другом крају града пулсирале су болничке чекаонице крцате оболелим, цупкајућим светом који је унезверно ишчекивао лекара. "Спаситељ" је сваког часа требало да дође, почне са радом, протумачи значајно нажвркане папире.  И као што сваки кафић има мангупа који је свакодневним испијањем најскупљих пића и поздрављањем шетача стекао репутацију инвентара, тако и свака болничка чекаоница има одомаћеног пацијента-скретничара.

Тај пацијент-medicus већ данима заказује преглед, резултате очекује месец цео, а изабраном лекару статистику о пријему пацијената усмено ажурира боље и од саме сестре. И увек се осећа изневерено и непотпуно дијагностиковано, те сваком пристижућем пацијенту даје сумануте прогнозе и упозорења. По његовим прорачунима сви ће убрзо скончати. Ако не због устајалог чекаоничког ваздуха, онда због неукости напирлитаних лекара, које кад угледа ипак најсрдачније од свих присутних поздравља.
Док једни ишчекују праве пријатеље да поделе пријатно поподне у граду, други су принуђени да стекну нове, другове по дијагнози, сапатнике расположене за причу и прекраћивање времена... времена кога понестаје да се неке ствари сада поправе; времена ког је и превише када ружној истини треба погледати у лице.  Уз све то чекаонице знатно прљаве, без свежег ваздуха са стерилним лицима особља које улудо некуд жури јер сатови над њима иритантно стоје, показујући увек погрешно време.
И сви су исти, бели са тамним бројевима, типични сатови из просторија где се долази да би се чекало...железничке, аутобуске станице и све те чекаонице!
Заједничко је да на крају свима пристигну некакви рачуни! Они уз које се са осмехом части конобар и одлази; и они који криве лице у гримасу остављајући утисак да после њих никада више неће бити исто, неће бити боље.

1 коментар:

  1. Каква сјајна и инспиративна прича! Била сам у браку седам година без детета, због чега је мој муж почео да се понаша чудно, у последње време долази кући и више не проводи време са мном и рекао је да жели развод. Тако сам постала веома тужна и изгубљена у животу јер ми је доктор рекао да не постоји начин да затрудним, што ми заиста загорчава живот. све док нисам наишао на пријатеља који ми је са интернета причао о ДР АЛАБИ како је помогао многим женама са сличним проблемима кроз које сам пролазила па сам га контактирао на:(дралаба3000@гмаил.цом) и објаснио му је све ми је рекао требало би да буде обезбеђено пре него што је могао да баци чини на поновно окупљање да врати мог мужа, што сам ја и урадила, а он је послао снажну молитву коју сам морала да изговорим усред ноћи док је бацао чаролију љубави. Било је чудо 24 сата касније, мој једини муж ми се вратио и извинио се за све што је урадио и рекао ми да је у потпуности спреман да ме подржи у свему што желим, брзо назови ДР АЛАБУ и реци му шта се ту дешава тренутак и такође ми је припремио и послао биљни лек за који је рекао да ће излечити сваку нежељену болест или инфекцију која ме је спречила да затруднем, а затим ме упутио како да га користим пре него што упознам свог мужа. Ево након употребе ове аутохтоне биљке и корена, неколико недеља касније почела сам да осећам знаке трудноће свуда по себи, била сам заиста трудна и управо сам родила дечака са 1 месец. Кунем се да ће цео свет сазнати за ДР АЛАБУ јер је спасио моју везу и који ми такође даје децу коју данас могу са поносом звати својом. За сваку жену која мисли да је то немогуће, ево прилике да се насмеје и донесе срећу својој породици, љубазно контактирајте ДР АЛАБУ путем мејла на: (дралаба3000@гмаил.цом). Или га ВхатсАпп/Вибер преко +1(425) 477-2744, Заиста, он је Бог послат да донесе изгубљене љубавнике и донесе вам срећу..

    ОдговориИзбриши